Cum să cauți revânzători pentru drop shipping

Drop shipping pentru producători
mai 10, 2019
Cum funcționează sistemul de drop shipping
mai 12, 2019

Cum să cauți revânzători pentru drop shipping

În acest articol o să-ți explic cum am făcut eu ca să găsesc cât mai mulți revânzători pe care să-i contactez. Procedura este una ridicol de simplă, gratuită și accesibilă oricui dar care mi-a luat săptămâni să o perfecționez. Ai nevoie de câțiva competitori, de google și de un spreadsheet în Excel. O să dau un exemplu concret pe căsuțe de grădină și foișoare, asta pentru că sunt produsele cele mai complicate din punctul meu de vedere de livrat și de asemenea de oferit drop shipping pentru ele. Infrastructura necesară pentru livrarea lor fiind mult mai complicată față de cea la produsele clasice unde se pot folosi curieri, fiind paleți voluminoși ai nevoie de camioane cu macara pentru a le livra. Scopul acestei căutări este de a descoperi cât mai mulți revânzători în Europa.

Mulți vor spune că nu este o procedură prea etică, sau că nu ți-ar conveni dacă ție ți-ar face un competitor asta... trebuie să recunosc însă că nu am mustrări de conștiință, dacă un competitor de-al meu ar ști să procedeze astfel, știu sigur că ar face-o. Așa cum zicea Mark Cuban, imaginează-ți că 24 din 24 cineva lucrează să-ți ia locul.

Competitorii

Poți alege o serie de competitori mai mari, 4-5 sunt suficienți, sau poți alege un furnizor de produse ce se pot vinde alături de produsul tău. De exemplu, în cazul căsuțelor de grădină se mai poate vinde șindrila sau tratamentul pentru lemn, în consecință poți folosi astfel de furnizori să-i urmărești pentru a putea ajunge la potențialii tăi clienți. De asemenea, în general cine vinde căsuțe de grădină sau foișoare o să vândă și alte accesorii pentru grădină cum ar fi jucării, mobilier de grădină șamd.

Pentru exemplul nostru eu o să aleg Palmako ca și competitor pe partea de căsuțe de grădină și IKO ca și furnizor de învelitoare pentru acoperiș.

Alegerea produselor

În primul rând trebuie să intri pe site-ul lor unde-și afișează produsele și să alegi ceva similar produselor tale. Atenție însă, încearcă să repeți procedura de mai jos pentru cât mai multe produse disponibile pe site asta pentru că unii revânzători nu vor publica toate produsele competitorului tău și atunci este posibil să ratezi o parte din ei.

  • 1. Găsește partea de catalog de prezentare în site-ul competitorului sau zona de galerie foto
  • 2. Alege un produs similar celor pe care le vinzi tu, dacă are o pagină de detalii produsul respectiv, deschide-o
  • 3. Dă click dreapta pe imaginea produsului și apasă pe Copy image address / copiază adresa URL a imaginii
  • 4. Deschide Google images, vezi pasul de mai jos

Alternativ poți selecta și alt gen de imagini cum ar fi cele ale detaliilor tehnice. Datorită faptului că genul acesta de imagini sunt repetitive pentru mai multe produse, ai șanse să scapi mai ușor fără să trebuiască să mai cauți aproape tot catalogul de produse. În unele cazuri funcționează să cauți chiar și după logo, asta pentru că mulți furnizori își obligă revânzătorii să le afișeze sigla în descrierea produselor.

Unele site-uri nu permit efectuarea de click dreapta pe pagină, dacă nu te descurci să găsești denumirea pozei în codul sursă (view source), atunci poți căuta după codul de articol. Datorită numărului mare de produse pe care le vând unii revânzători ezită să redenumească produsele sau să le schimbe codul de articol, acesta este un avantaj pentru tine pentru că poți căuta pe Google direct codul de articol.

Dă click aici pentru a vedea rezultatul în cazul exemplului nostru.

Să revenim la căutarea după imagine. Deschide google în browserul tău (de preferat Chrome) și apasă pe images sau intră direct pe https://images.google.com.

Apasă pe aparatul foto din imaginea alăturată iar apoi în primul tab o să ai opțiunea să cauți după adresa URL a unei imagini, dă paste la adresa care ai copiat-o la pasul 1. O mențiune, atunci când google caută după imagine ține cont și de textul din pagina în care se află poza respectivă, deci dacă un competitor are site-ul disponibil și în alte limbi, uneori te ajută să cauți produsele și din varianta tradusă a site-ului astfel dacă de exemplu cauți din varianta în Italiană, vei găsi mai mulți revânzători din Italia.

Gata. Acum poți vedea mult mai ușor cine cumpără produsele de la competitorul tău. Deschide spreadsheet-ul din excel sau ce folosești tu și începe să treci site-urile unul sub altul în această listă. Eu aveam o coloană separată pentru țară. De aici fie imporți lista într-un CRM ca să ai o evidență foarte bună, fie poți să adaugi coloane, de exemplu contactat/necontactat, produse trimise sau nu, produse listate sau nu șamd.

În același mod poți căuta revânzătorii de șindrilă sau de tratament pentru lemn (în cazul nostru). Tot ce mai trebuie să faci acum este să-i contactezi și să le propui o colaborare, vezi aici ce trebuie să conțină kitul tău de drop shipper.

Bineînțeles că sunt metode prin care tu să nu poți fi descoperit atât de ușor iar rețeaua ta de revânzători să fie în deplină siguranță. Fie că oferi servicii de drop shipping sau ai doar o rețea de revânzători care cumpără în cantități bulk este bine să știi cum să te protejezi astfel încât competitorii tăi să nu poată descoperi în mai puțin de 1 oră toată rețeaua ta.

Dacă vrei să ai acces la o serie întreagă de astfel de tutoriale nu uita să te înscrii ca și membru al platformei noastre. Te poți înscrie vizitând această pagină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *